May

Mayıs ayı  akademik gelişim alanında Müslümanların bilime hizmetleri konulu çalışma yapılmıştır.

Avrupada ve ülkemizde  din ile bilim iki zıt kavram gibi takdim edildi. Böylece bilime karşı ilgili olan nesiller dinden soğutuldu. Halbuki tarih incelendiğinde bilim ve icatlar sahasında Müslümanların büyük hizmetleri görülecektir.

Nis

Modern zamana ulaşan insanoğlu iç içe yaşadığı doğayı unutup kendini betonlara ve metropollere hapsetti.  Doğa ile ilgili duygularını da yine kendi ürettiği yapaysallığa hapsetti.

Nis

Nisan ayında okulumuzda bahçe düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapıldı. Mehmet Ali Şener ve Mustafa Emirdar'ın eşliğinde öğrencilerden oluşan bahçe düzenleme komisyonu okulumuzun bahçesini çiçeklerle süsledi.

Nis

Nisan ayında yapılan çalışmalarda KTS kapsamında değerlendirilen konu kavrama ve kazanımların denemelerle, yapılan bilgi yarışmaları ve testlerle yerine ulaştığı gözlemlenmiş olup, yeni başarılara yelken açmak için eksikliklerin giderilmesi hedeflenmiştir.

Nis

Nisan ayı mesleki gelişim alanı kapsamında okulumuzda 19.04.2019 tarihinde sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Nis

Nisan ayı kts kapsamında öğretmen ve eğitim yöneticileri alanında okulumuzda 24.04.2019 tarihinde, tarih öğretmenlerimizden Muhammet Yazar hocamiz "ZAMAN YÖNETİMİ" ile ilgili sunum yaptı. Yapılan sunumda; hiçbir şey yetişmiyor? Bu kadar zamanda bu kadar işi nasıl yetiştiririm? Gün bitti ben bir şey yapamadım! Sınava ne kaldı bir sürü konu eksiğim var! Eyvah misafirler gelecek yemek hazır değil!... Zaman yetmiyor mu? Sorun nerede? Sorun zamanda mı? Yoksa bizde mi? gibi sorularin cevabi arandı.

Nis

Okulumuzda sınıflar arası voleybol turnuvası düzenlenmiştir.

Nis

Öğrencilere meslek seçiminde rehberlik yapmak amacıyla ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih edecekleri mesleğin ileriki hayatlarını nasıl etkileyeceğini anlatmak üzere okul rehberlik öğretmeni Ayşe Kara tarafından bilgi verildi.

Mrt

İbn-i Sina, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Fuat Sezgin ve Osman Gazi ile hem sınıflarımızı renklendirdik hem de öğrencilerimizi ünlü düşünürlerimiz ile ilgili bilgilendirdik.

Mrt

Okul Müdürümüz Huriye Özerdem eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek ve değerlendirmek, öğretim birlikteliğini sağlamak amacıyla derslere girmiştir.

Mrt

Mart ayı mesleki gelişim alanı müftülüklerle işbirliği ile Kur´an-ı Kerim kıraatlerinin iyileştirilmesi kapsamında diyanet görevlisi Hasan Albayrak hocamız ile 10-11 ve 12. sınıflarda Kur´an-ı Kerim dersinde haf talimi ve mahreç öğretimi uygulamalı olarak işlemiştir.

Mrt

26 Mart Salı günü, Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İ.H.Ortaokulu öğrencileri toplumda farkındalık uyandırmak için Manavgat Millet Bahçesi'nde 300 öğrencinin katılımıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Millİ Eğitim Şube Müdürü Yusuf Usta'nın ve Okul Müdürü Huriye Özerdem'in, öğretmenler ve öğrencilerinde katılımıyla şenlik havasında gerçekleşen etkinlik, sosyal medyanın ve interaktif çağın toplumumuzu kitaptan uzaklaştırdığı bu zamanda kitabın vazgeçilmezliği üzerine bir vurgu yaptı.

Mrt

KTS ; Değerler eğitimi ,Bilim ,sanat spor , sosyal ve kültürel etkinlikler alanı kapsamında Manavgat Belediyesi Huzurevi ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Mrt

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında velilerimizin beklentilerini karşılayabilmek ve var olan aksaklıkları giderebilmek adına Şubat ayı içerisinde Okul idaresi tarafından velilerimize Veli Memnuniyet Anketi uygulanmıştır.

Mrt

Kts kapsamında okulumuz Türk dili ve edebiyatı  öğretmenlerinden Hilal ÜZER HAYTA ,tarih öğretmenlerinden Muhammet Yazar ve felsefe grubu öğretmeni Kemal Eser ,Manavgat Fatih Anadolu Lisesine giderek kendi branşlarındaki öğretmenlerin derslerine misafir oldular.