KENDİMİ TANIYORUM NE İSTEDİĞİMİ BİLİYORUM

Öğrencilere meslek seçiminde rehberlik yapmak amacıyla ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih edecekleri mesleğin ileriki hayatlarını nasıl etkileyeceğini anlatmak üzere okul rehberlik öğretmeni Ayşe Kara tarafından bilgi verildi.

Rehberlik kapsamında yapılan çalışmalarda meslek seçiminde en önemli kararı yine kişinin kendisinin vereceği, seçilmesi gereken mesleğin öncelikle kendi ilgi ve yetenekleri ile örtüşmesi gerektiği  anlatıldı.  9. ve 10. Sınıflara uygulanan anket sonuçları öğrencilerle paylaşıldı.

Öğrencilere meslekler ile ilgili edinimler üzerine sorular soruldu. Öğrencilerin sorduğu sorular yanıtlandı. EBA da yer alan üniversite seçim videoları izletildi. Meslek seçiminde sosyal baskı, ailemizin bizim yerimize bir meslek seçip onu olmamızı istemelerinin doğru olmadığı, meslek seçerken önceliğin bize uygun olan mutlu olacağımız bir meslek olması gerektiği vurgulandı.

28-04-201928-04-201928-04-201928-04-2019

Yayın: 28.04.2019 - Güncelleme: 12.08.2020 11:31 - Görüntülenme: 356