AYDINLIK BİR GELECEK OKUYAN GENÇLİKLE GELECEK

26 Mart Salı günü, Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İ.H.Ortaokulu öğrencileri toplumda farkındalık uyandırmak için Manavgat Millet Bahçesi'nde 300 öğrencinin katılımıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Millİ Eğitim Şube Müdürü Yusuf Usta'nın ve Okul Müdürü Huriye Özerdem'in, öğretmenler ve öğrencilerinde katılımıyla şenlik havasında gerçekleşen etkinlik, sosyal medyanın ve interaktif çağın toplumumuzu kitaptan uzaklaştırdığı bu zamanda kitabın vazgeçilmezliği üzerine bir vurgu yaptı.

Toplumun ve özellikle gençlerin bilgisayar, tablet, özellikle cep telefonu ile sosyal medyada kopyala yapıştır mantığı ile ve yine kitaplardan cımbızla seçilmiş alıntıları bir entelektüel havasıyla paylaştığı bu dönemde, kültürün birikimi sadece ve sadece kitaplar vasıtasıyla edinilebileceğini vurgulamak doğumdan ölüme vazgeçilmezin sadece kitap olduğunun vurgulandığı bu etkinlik Manavgat için kayda değerdir.

Okumak Yaradan'ın ilk emridir. Kişi önce kendini sonra toplumu daha sonra kainatı okuyarak kendini gerçekleştirir. Kendine topluma ve tüm insanlığa faydalı olmak için kendini yetiştiren nesiller gelecek nesillere de miraslar bırakır ve bu mirasların en değerlisi kitaplardır. Başta Allah'ın kelamı olan Kur-an'ı Kerim ve tarihten günümüze kültürün devamı olan tüm kitaplar dünden bugüne bugünden yarına taşınacak ve bizleri geleceğe anlatacaktır. Kitaplar toplumların hafızalarıdır. Okunmadığı zaman bu hafıza silinir ve yok olur.

Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapmış olduğu bu etkinlik toplumu kitabın önemini hatırlatmak ve toplumun tekrar kitaba yönelmesi için bir vesile olması açısından önemlidir. Bu tarz etkinliklerle kitabın ve okumanın farkındalık oluşturacağı aşikardır.

27-03-201927-03-201927-03-201927-03-201927-03-201927-03-201927-03-201927-03-2019

Yayın: 27.03.2019 - Güncelleme: 12.08.2020 11:22 - Görüntülenme: 537