ANTALYA / MANAVGAT - Ayşe-Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

KTS kapsamında Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri alanı ŞUBAT-MART ayı etkinliği olarak,  okulumuzda görev yapan  öğretmenlerimizin katılımıyla 30.03.2021 Çarşamba günü saat 12.00'te okulumuz konferans salonunda "Yıllarca öğrenci yetiştirme/yetiştirmekte olup, hayatını eğitime adamış vefakar öğretmenlerimizle buluşma " konulu konferans  yapılmıştır.

Mrt

Okul pansiyonumuzda öğrencilerimizin boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirebilmeleri için alan oluşturduk. Bu şekilde mangala,scrabble, masa tenisi gibi  oyunlarla zenginleştirdiğimiz bölümümüz, öğrencilerimizin mola zamanlarını verimli ve etkili kullanmalarının yanısıra aynı zamanda  arkadaşlarıyla sosyalleşebilecekleri bir ortam olması açısından oldukça beğeni ile karşılandı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yıldönümü okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı bir programla zoom programı üzerinden çevrimiçi bir etkinlikle 12.03.2021 tarihinde kutlandı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle devam etti.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu anlamlı günde bir kez daha saygı ve minnet ile anıldı. Türk Kurtuluş Savaşının en zorlu bir döneminde milli şuurumuzu canlandırmak amacıyla bir marşa duyulan ihtiyacı göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak bu anlamlı günün önemi bir kez daha hissedilmiş oldu.

Mrt

Okulumuzda pandemi kuraları çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Yüzyüze eğitim sürecinde Sınav saatleri başlamadan aralarda ve bittikten sonra  birimler düzenli bir şekilde dezenfekte  edilirken, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyum konusunda öğrencilerimizi bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine yönelik hedef belirleme ve meslek seçiminde rehberlik edebilmek amacıyla iniversite ve meslek tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Bu hafta 06.03.2021 tarihinde zoom programı üzerinden, Bursa Uluğdağ üniversitesini ve meslek olarak anestezi, çocuk gelişimi, psikoloji  bölümlerini öğrencilerimizle birlikte tanıma fırsatı bulduk

Mrt

Manavgat ilçe Milli Eğitimiz Müdürümüz Sayın Fatih Türköz  04.03.2021 tarihinde okulumuza ziyaret gerçekleştirdi.Okul Müdiremiz Dilek Tansel ve idarecilerimiz tarafından karşılanan misafirimiz Sayın Fatih Türköz okul kütüphanesini yemekhanemizi  ve okulun diğer birimlerini gezdi. Bu esnada okulda bulunan öğretmenlerimizle öğretmenler odasında buluşarak sohbet etti. Sınıfları dolaşarak öğrencilerimizle paylaşımda bulundu.

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Türköz'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Şbt

26.02.2021 Tarihinde Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmenlerinden okulumuza ziyaret gerçekleşti. Rehberlik çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımının yanı sıra fikir alışverişinin olduğu bu anlamlı ziyaretten dolayı,  Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezine teşekkür ediyoruz.

Ock

Okul olarak geçen yıl destek almaya hak  kazandığımız TÜBİTAK 4006 projelerine bu yılda katılıyoruz. Bu amaçla 13 Ocak 2021 tarihinde zoom programı üzerinden  öğretmenlerimizle yaptığımız toplantıda, proje yürütücümüz Tarih öğretmeni Adem Erdoğan, 4006 ve 2204 başvuru süreci ve proje hazırlama konusunda bilgilendirme yaptı. Gerçekleştirilen toplantıda öğretmenlerimizde öğrencilere danışmanlık yaparak projelerle başvuru yapacaklarını ifade ettiler

Ock

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Niyazi KUŞCU pandemi günlerinde Zümer suresi 71-75 ayetler ile Kur'an-ı Kerim sınıfımızı güzel sesi ile dolduruyor. Allah kendisinden razı olsun.

Ock

Okulumuz  Tük Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hilal Üzer Hayta 9/B Sınıfı ile birlikte şiir ünitesi konusunda zoom programı üzerinden  31 Aralık 2021 tarihinde " Şairlerimiz Bizlerle yaşıyor " adlı bir etkinlik düzenledi.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okulumuz öğrencileriyle birlikte yapılan "Kelebek Etkisi" etkinliği çerçevesinde toplumsal farkındalığı oluşturmak adına öğrencilerimizden engelliye ve engelliliğe bakışlarını anlatan resimler çizmeleri istenmiştir.

Çizilen resimler okulumuzun sosyal medya hesaplarından Kelebek Etkisi Etiketiyle paylaşılmıştır.

Kas

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) doğumunun 1449. yılı münasebetiyle ilçemizde bulunan Atatürk Kültür Merkezinde Mevlid Kandili programı düzenlendi. Programa İlçe Kaymaamımız Sayın Dr. Mustafa Yiğit, Antalya Milletvekili Sayın İbrahim Aydın, Belediye Başkan vekili Sayın İsmail Hakkı Ödevoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Usta, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Ock

Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine sınava motivasyon amaçlı sinema etkinliği düzenlendi. KTS kapsamında akademik gelişim alanı öğretmenlerinden Sezen Erdoğan ve Emine Ayşe Küçük gurup adına etkinliği gerçekleştirdi.

Ock

KTS akademik gelişim ve izleme alanı çalışmaları kapsamında Aralık ayında yapılan incelemelerde"Devamsızlık SMS Takip Sistemi" programı aracılığıyla öğrencilerimizin devamsızlığını velilerimiz ile paylaşıyoruz. Telefon numaralarına E-Okul´dan alınan excel formatındaki devamsızlık verisini programa yükleyerek sms gönderiyoruz.

Ock

Öğrenciler, okul döneminde ebeveynleri kadar öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla da bir aradadır. Bu yüzden öğrenci ile öğretmen arasındaki ilişki oldukça önemlidir. Çünkü kendisini öğretmen karşısında rahat hissedemeyen bir çocuk, öğretmenin sorduğu sorulara cevap vermekten veya öğretmeniyle ikili diyaloğa girmekten de kaçınır.