ANTALYA / MANAVGAT - Ayşe-Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

"Miraç"Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ´ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükseldiği hadiseye denir.

Nis

Veli, eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçasıdır. Okul olarak kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla velilerimizin çeşitli konulardaki görüş ve düşüncelerini önemsiyoruz. Bu çerçevede iletişim, güvenlik, güvenilirlik, eğitim-öğretim, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gibi çeşitli başlıklar altında sunulan çalışmalara yönelik memnuniyet anketimizi velilerimize uyguladık. Uyguladığımız anketin sonucunda güçlü ve zayıf yönlerimizi tespit ederek bu doğrultuda öğretmen ve idarecilerimizle beraber çalışmalara başladık.

Nis

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Manavgat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Kariyer Günleri Etkinliği" kapsamında çeşitli üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen üniversiteleri tanımaya yönelik etkinliğimizi gerçekleştirdik. Standları gezen öğrencilerimiz merak ettikleri konularla ilgili bilgiler alarak çeşitli etkinliklere katıldılar.

Nis

Okullarda Gelişen Teknolojiler, İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığında e-bağımlılık Üzerine Sorunlar ve Çözüm Önerileri hakkında Manavgat fatih projesi ilçe koordinatörü Ramazan ANDIRICI  tarafından 16.04.2018 Pazartesi Günü okulumuz öğretmenlerine seminer verildi.

Nis

Yakın Doğu Üniversitesi´nin Şükrü Sözen Gençlik Merkezinde yapılan bilgilendirme ve hayata farklı açıdan bakmanın geleceğimize katacakları içerikli seminere katıldık.

Mrt

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem Okul Şube ve zümre Öğretmenler Toplantısı idarecilerimizin başkanlığında öğretmenlerin katılımıyla 28.03.2018 tarihinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin akademik başarı durumu, devam devamsızlık, risk gurubundaki öğrenciler, sosyal etkinlikler vb. konu başlıklarında gerçekleştirilen toplantı iyi dilek temennileri ile sonlandırıldı.

Mrt

Eğitim ortamlarına sınıflara kitaplık temin ederek, kitap ihtiyacı olan sınıflarımıza kitap aldık.

Mrt

23/03/2018 Tarihinde Okul Müdürümüz İlhan ÇOŞKUN başkanlığında öğretmenlerimizle yapılan değerlendirme toplantısında derslere yönelik farklı işleniş yöntem ve teknikler, deneyimler paylaşıldı. Okul Müdürümüz derslere girerek uygulamaları bizzat yerinde gördü.

Mrt

Kıymetli fikirleri ve örnek yaşamı ile günümüz eğitimcileri için büyük bir değer taşımakta olan, İmam hatip okullarının kurucusu, ilim ve felsefe,iman ve ameli yaşam potasında eritmiş değerli şahsiyet, Celal Hoca´nın hayatına dair yazılan biyografik kitabı idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte okuduk.

Mrt

Vaize Fatime Hanım tarafından öğrencilerimize mesleğin incelikleri ve püf noktaları 27 Mart 2018 tarihinde anlatıldı.

Mrt

Peygamberimiz (s.a.v) çevreyi yeşillendirmeye ve ağaç dikmeye çok ehemmiyet vermiştir ve insanları da bu konuda teşvik etmiştir. Bu önemli mevzu ile ilgili karşımıza çıkan hadislerden biri de şudur: "Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!"

Al kanımla dalgalansın bayrağım
Bin can verem,vatan kalsın toprağım
Vatan sağ oldukça bil ki ben sağım

Ahmet şehit,Ali şehit,ben şehit.

Mrt

Obezite ve sağlıklı beslenmeyle ilgili 9. ,10. ve 11. sınıflara Meral ÇEVİK ÖZTURAN hocamız seminer düzenledi.

Şbt

Kalite Takip Sistemi kapsamında "40 Şair 40 Şiir " etkinliği düzenledik. Etkinliğimiz 28.02.2018 tarihinde Kadir KARABACAK ve Ayşe KARABAŞ hocalarımızın önderliğinde şiir dinletisi programı şeklinde gerçekleştirildi.

Şbt

Okulumuz  2013-2014 yılında açıldı. Eğitim Öğretime merhaba dediğimiz  ilk günden itibaren öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, başarılı bireyler olmalarının yanısıra yeteneklerini ortaya çıkarabileceleri alanlarda da desteklemeye çalıştık.

Okulumuzda oluşturduğumuz başarı köşemizde çeşitli alanlarda kazandığımız başarılarımız sergilenmektedir.