ANTALYA / MANAVGAT - Ayşe-Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuzda Ramazan ayı hazırlıkları başladı, Ramazan panosu hazırlandı.

Mrt

Ayşe-Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak şiir atölyemizde, Hilal Üzer Hayta ve Gülten Sarıca öğretmenlerimizin rehberliğinde geleneksel olarak hazırlamış olduğumuz şiir dinletimizin ikincisini gerçekleştirdik. Dinletimizi Türk ve Dünya edebiyatından seçtiğimiz güzide eserlerden oluşturduk. Programımıza İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz, İlçe Müftüsü ve güçlü bir seyirci topluluğu eşlik etti. Gecemize şiir; kah hüzünle, kah tutkuyla eşlik etti. Şiire yaptığımız yolculukta bizi yalnız bırakmayan tüm şiir dostlarına teşekkür eder, şiir dolu günler dileriz.

Şbt

Okul rehber öğretmenimiz Sezen ERDOĞAN tarafından 12. sınıf öğrencilerimize YKS'ye yönelik verimli ders çalışma yöntemleri ile ilgili bilgi verildi.

Şbt

Okul rehber öğretmenimiz Sezen ERDOĞAN tarafından 12. sınıf öğrencilerimizin velilerine YKS ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz seçtikleri deyimleri resimle anlatma etkinliği ve eş anlamını bul etkinliği yaptılar. Öğrenilen bilginin kalıcı olması amacı taşıyan bu etkinlik aynı zamanda öğrencilerimizin dilimizin zenginliğinin farkına varmasına da yardımcı oldu.

Şbt

Okulumuzda Miraç Kandili münasebetiyle meslek dersleri öğretmenleri ve öğrencilerimiz tarafından program düzenlendi. Programda Manavgat Müftülüğü Uzman Vaizi İbrahim DURMAZ vaaz verdi. Şiir ve ilahiyle devam eden programda  Manavgat Dini Öğrenim Kurumları ve Öğrencilerini Destekleme Dernek Başkanı Emekli Müftü Mehmet Ali ÖZ il ve ilçe yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini takdim etti.

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. döneminin son haftasında okulumuzda çeşitli etklinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda sessiz sinema, en sevdiğini paylaş, karaoke etkinliklerine katılan öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte film izleyerek, masa tenisi ve voleybol oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca şiir dinletisi ve kahvaltı etkinliği de sosyal etkinlik haftasında yapılan diğer etkinlikler arasındaydı.

Ara

Milli Savunma Üniversitesi sınavı başvuruları 03-30 Ocak 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Ara

Okulumuz 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü, okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program kapsamında öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz için şarkılar seslendirdi. Öğretmenin değerini anlatan konuşmalar ve video gösterimleri yapıldı. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Hülya TORLAK'ın koordinesinde hazırlanan "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı", saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Programda, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ve fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, videolar izlendi ve şiirler okundu.

Proramın hazırlanmasında katkı sağlayan öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Emekli Müftü Mehmet Ali Öz'ün katılımlarıyla okulumuzda İmam Hatiplerin Kuruluş Yıldönümü ve Ahmet TEVFİK İLERİ'yi anma programı düzenlendi.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında büyük bir heyecanla panolar hazırlandı. Kuıtlama töreninde ise günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlere, ana sınıfı öğrencilerimizin gösterileri eşlik etti.

Ekm

Okul aile birliği genel kurul toplantısı, veli ve öğretmenlerimizin katılımıyla 18.10.2023 tarihinde yapıldı.