"CİHAN SESSİZ BİR KUR´AN, KUR´AN DA SESSİZ BİR CİHANDIR ". A.Şeref Güzelyazıcı

Mart ayı mesleki gelişim alanı müftülüklerle işbirliği ile Kur´an-ı Kerim kıraatlerinin iyileştirilmesi kapsamında diyanet görevlisi Hasan Albayrak hocamız ile 10-11 ve 12. sınıflarda Kur´an-ı Kerim dersinde haf talimi ve mahreç öğretimi uygulamalı olarak işlemiştir.

Her ilmin kendine mahsus öğretim yöntemleri olduğu gibi Kuranı Kerim okumayı öğrenmenin ve öğretmenin de özel yöntemleri vardır. Kur´an-ı Kerim Arapçanın fonetiğine uygun olarak öğrenmek ve okumak ancak bu yöntemlerin iyi bilinip uygulanmasıyla mümkündür Kur´an öğretiminde kulağa hitap çok önemlidir. Harflerin mahreçlerini ve telaffuzlarını iyi bir okuyucudan dikkatli bir şekilde dinleyerek kavranılması gerekir. Kur´an-ı kerimi bir fem- i muhsin diye vasfedilen bir hocadan dinleyerek onun okuyuş şeklini kavrayak talim usulü ile öğrenmek öğrenme açısından daha etkili ve faydalıdır. Bu nedenle müftülük ile işbirliği çerçevesinde okulumuza davet ettiğimiz din görevlisi imam hatip Hasan Albayrak hocamız bu bağlamda derslerimize iştirak etmiş ve Kur´an-ı Kerim derslerinde meslek dersleri öğretmenleri Arife Kaplan ile Aysel Baran hocamızın eşliğinde dersler işlenmiştir.Hocamızın okulumuza teşrifinden dolayı kendisine teşekkür ederiz.

27-03-201927-03-201927-03-201927-03-201927-03-2019

Yayın: 27.03.2019 - Güncelleme: 12.08.2020 15:19 - Görüntülenme: 1782