Okul Öğrenci Meclisi Toplantısı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız A.İ.H.L Katite Takip Siatemi Ocak ayı çalışmalrı kapsamında okul Öğrenci Meclisi  geniş kapsamlı toplantılar düzenleyerek okulumuzda  akadameik başarının arttırılmasına yönelik çözüm önerilerinde bulundu.

Toplantı öğrencilerimiz şevk ve heyecanla kendi pencelerinden öncelikle başarısızlık nedenleri analiz edip sonrasında da çözüme yönelik beyin fırtınası yaparak özgün düşüncelerini ortaya koydular.Sorunlar öğrenci bakış açısıyla masaya yatırılmış oldu.

18-01-2018

- Edebiyat, felsefe gibi günler düzenlenmesi,

- Kariyer günlerinin devam ettirilmesi,

- Dilek, şikayet kutusunun ayda bir kez açılarak şikayetlerin değerlendirilmesi,

- Öğrencilerin hedefe yönelik motivasyonlarını artırmak için mesleki rehberlik çalışmalarının yoğunlaştırılması,

- Sınıflarda hedeflerini yansıtacakları panoların düzenlenmesi

gibi öneriler ortaya çıktı.

Okulumuzdaki bu tür çalışmaların öğrencilerimizde sorgulama, sorumluluk alma, çözüm üretme becerilerine katkı  sağladığı gibi okuldaki demokrasi kültürünün gelişmesi ve öğrencilerimizin eğitimin an paydaşı olarak sürece dahil olmaları ile eğitim öğretim faaliyetlerinin verimliliğinin arttırılmasında nitelik dönütler elde edildi.  Öğrenci meclisimizin bu önerileri okul yönetimimiz, rehberlik servisi ve öğretmenlerimize yeni bir ufuk açmıştır .

BAŞARISIZLIK NEDENLERİ

·         Ders Çalışma Yönteminin Bilinmemesi

·         Düzensiz Ders Çalışmak

·         Zamanın Etkin Kullanılmaması

·         Derse Karşı Önyargılar

·         Nerden Başlayacağını Bilememek

·         Telefon,Tablet, TV Gibi Olumsuz Alışkanlıklar

·         Öğretmen Tutumları

gibi durumlar katılımcılar tarafından ortaya konulmuştur. sonrasında akademik başarının arttırılması için çözüm önerileri üzerinde duruldu.

AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

·         Grup ve Bireysel Çalışma Yöntemlerinin Kullanılması