GELECEK İÇİN EL ELE

27/11/2018 tarihinde saat 12.40'da KTS kapsamında, okulumuz konferans salonunda Felsefe grubu öğretmenimiz Kemal ESER,okulumuz öğretmen ve yöneticilerine –Çocuk ve Gençlik Psikolojisi ve Ergenlik   Dönemi Sorunları- ile ilgili seminer verdi.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi iyi yetiştirmek,onları korumak ve yaşamış oldukları problemlere yardımcı olabilmemiz gerektiğini vurgulayan Kemal Eser hocamız, gençlerimizin yaşamış olduğu problemleri ve neler yapmamız gerektiğini şu başlıklar altında topladı:

-Çocuğumuz onaylamadığınız bir arkadaş grubunun içinde ise anne baba olarak nasıl davranmalıyız?

-Zaman zaman okuldan kaçan çocuklarımıza karşı tutumumuz nasıl olmalı?

- Kitap okumayı, ders çalışmayı çocuklarımıza nasıl sevdirmeliyiz?

- Çocuklarımızın internetten uygunsuz sitelere girmesine engel olmak için nasıl bir yaklaşım izleyebiliriz?
 - Televizyon bağımlısı olan bir çocuğu bu bağımlılıktan nasıl kurtarabiliriz?

-Boş zamanlarında çocuklarımızı sosyal faaliyetlere yönlendiriyoruz. Çocuğumuzun zamanının sürekli programlı ve dolu olması bir sakınca yaratır mı?

- Sorumluluk sahibi olmayan çocukları nasıl sorumluluk sahibi yapabiliriz?

- Çocuklarımızı yetiştirirken aile içinde demokratik olmanın bir sınırı var mı?
- Çocuğumuzun her dediğine inanmalı mıyız, neden?

- Okul kurallarına, öğretmenlere karşı gelmeyi alışkanlık haline getirmiş öğrencilere hem öğretmen olarak hem de anne baba olarak yaklaşımımız nasıl olmalı?
- Yalan söyleme alışkanlığı olan çocuğumuzu bu davranışından nasıl vazgeçirebiliriz?

- Sosyal etkinlikler ders başarısını olumsuz etkiler mi?

Anne-baba ve öğretmenler olarak üzerimize düşen en büyük görev gençliğimize sahip çıkmaktır.Onların her daim yanında olmalı ,en güzel şekilde yarınlara hazırlamalıyız diyerek Kemal eser hocamız seminere son verdi.

27-11-201827-11-201827-11-201827-11-201827-11-2018

Yayın: 27.11.2018 - Güncelleme: 12.08.2020 15:37 - Görüntülenme: 358