BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

2020-2021 EĞTİM –ÖĞRETİM YILI

AYŞA RIZA KASAPOĞLU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve ileriki yıllarda davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır.  Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile eğitimlerin sergilediği örnek davranışlar, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul" projesine okulumuz da katılmış bulunmaktadır.

Proje kapsamında Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi ve Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Planı oluşturularak çalışmalara başlanmıştır.

HEDEFLERİMİZ

*"Beslenme Dostu Okul Projesi "ile öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili

duyarlılıklarının arttırılarak teşvik edilmesi

*Okul Sağlığının daha iyi seviyelere getirilmesi için çalışmalar yapılması

*Velilerin ve öğrencilerin hareketli yaşam konusunda bilinçlendirilmesi

*Sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için okulumuzda gerekli tedbirlerin alınması

*Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi.

AMAÇLARIMIZ

Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için;

*Sağlıklı okul dönemi

*Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme ,

*Çocuklarda obezite,

*Sağlık risklerine göre (Hiperlipidemi, troid hastalıkları, demir yetersizliği, kansızlık, diyabet vb.)

Çocuk ve aile beslenmesi programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek. Aile bireylerinde beslenme bilincini arttırmak, sağlık risklerini azaltmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için gerekli beslenme hizmetini sağlamak.

Yayın: 17.03.2021 - Güncelleme: 17.03.2021 11:31 - Görüntülenme: 250